Ontwaakt!

Ontwaakt, verworpenen der aarde ! Mooi toch die aanhef van de internationale. Geen socialist met het hart op de juiste plaats, krijgt die krop weg uit zijn keel noch kan hij de ogen droog houden. De socialisten van Kuurne maken sinds de laatste stembusgang opnieuw deel uit van de meerderheid. Op die bewuste dag, behaalde de CD&V met zijn huidige burgemeester een klinkende overwinning. Je zou dan een formatieronde verwachten, waarbij alle partijen kunnen overleggen met de formateur om de programma’s naast elkaar te leggen, maar hier te Kuurne niets daarvan. De laatste stembrief was nauwelijks in de box verdwenen of de CD&V maakte een meerderheid met alle partijen, met uitzondering van de lijst Nieuw Kuurne/VLD, één grote hutsepot van links, over het midden naar rechts. Allen zo blij er weer bij te zijn.

CD&V consolideert natuurlijk onmiddellijk de macht, op de belangrijke posten een CD&V’er: voorzitter van de … ? Juist ! De rest mag struikelend mee en om Major (wie kent die nog ?) te parafraseren: “die wijven moeten niet teveel complimenten maken”.

Jaja, we zijn een sterke ploeg en zullen een hoop zaken laten bewegen: plaats maken voor een groen Kuurne, een nieuwe school met sportzaal, ja zelfs een bike-parcours… Tot nu toe is het enige dat bewogen heeft de belastingen, tot hoogste van het gewest. We maken overschotten op de rekening.

De rest zal veel geld kosten, maar dit is voor later, Leiedal prefinanciert, see you in 2029. 8mio voor centrumvernieuwing, 8 mio voor de nieuwe school, en het bikeparcours dat zien we later wel. Dat groener Kuurne is een lachertje, een beetje groen in het centrum ten koste van de parking voor de ouderen, een beetje groen rond Sint-Pieter en het groen dat we kochten aan de GO (tramstatie)is natuurlijk groen en laten we groen, zie eens hoe flink we zijn. Edoch een nieuw school, die niet nodig was, neemt een flinke brok groen weg. Je zou denken de oude scholen die bouwvallig zijn worden afgebroken, laten we die oppervlakten groen maken..  Ga weg simpele duif. Hier moet geld van komen: KMO-zone, appartementen… Kortom de plannen zorgen nog voor geen deuk in een pakje boter.

Ondertussen in de Kerkstraat, je moet al blijk gegeven hebben van kunsten op het bikeparcours om veilig de Kerkstraat door te komen met de fiets, zaak van de auto thuis te laten en fiets te nemen. De putten in de straat kunnen concurreren met deze van de wegen in Congo.  Good luck.

Dus met de eerst mei voor de deur zou durven zeggen: Ontwaakt socialisten en groenen !

Travaillistische groeten

Geert