De wakkere burger heeft last van ochtendzweet…    

2019: Ik word wakker en stel vast: onze gemeente Kuurne heeft een nieuwe meerderheid, het is dezelfde zoals voordien.

2020: Ik word wakker en stel vast: men steekt een meerjarenplan ineen en constateert dat de kas leeg is.

2020: Ik word wakker en stel vast: men verhoogt de belastingen voor de mensen (tot één van de hoogste in de regio) om de lege kas te vullen. De beslissende stap is in geen enkel verkiezingsprogramma terug te vinden.

2021: Ik word wakker en stel vast: de meerderheid besluit met de centen en leningen gigantische investeringen te doen: een nieuwe school met sporthal. Is er een studie die de noodzaak hier van aantoont? De meerderheid beslist een peperduur luxe initiatief te bouwen: ‘een bikepark’. En zal  er €2.5 miljoen van de centen van de Kuurnenaren in pompen. Wie maalt er nu nog om wat hectaren verharding van de bodem? Een handvol Kuurnenaren zal wel gelukkig zijn dat ze met hun mountainbike of koersfiets kunnen rondhotsen. Men engageert ook Leiedal om het Vlaspark aan te pakken. Leiedal pre-financiert en Kuurne krijgt de rekening in 2029, dit is een groot financieel risico.

2022: Ik word wakker en stel vast: de budgetten van de gezinnen kraken onder de onbarmhartige stijging van de gas- en elektriciteitsprijzen. Bij de mensen stijgt het water naar de lippen. Armoede klopt aan bepaalde deuren ! Bovendien stijgen de facturen van de woonzorgcentra heel ingrijpend, voor mensen die hun bejaarde ouders financieel wat moeten bijspringen kan dat tellen.

2022: Ik word wakker en stel vast: er ontstaat een stijgende inflatie, met andere woorden de geteisterde burger ziet zijn koopkracht dalen. Vermoedelijk zal ook de rente stijgen.

2022: Ik word wakker en stel vast: er was gisteravond gemeenteraad, de zeden zijn na de feestdagen niet verzacht. De meerderheid beseft nog steeds niet dat in een bestuur er een meerderheid en een oppositie bestaat. De oppositie controleert de meerderheid en geeft zo nodig kritiek. Een uitspraak die de meerderheid niet aanstond mondde uit in roepen en tieren en het gebruik van allerhande. Een ex-schepen schuddebuikte van het luide lachen, daarbij vergetende hoe vaak we destijds zijn foute antwoorden met de mantel der liefde toedekten.

2022: Ik word wakker en stel vast: ik heb een nachtmerrie doorleefd, we zijn einde 2024 de gemeentekas in Kuurne is weer leeg met een hoop schulden.

2022: Ik word wakker en stel vast: ik ben deze nacht beginnen ijlen, Kuurne vraagt de fusie aan met Kortrijk omdat ze de schulden niet meer kunnen beheersen.

2022: Ik word wakker en stel vast: Ik had een betere droom, in 2025 treedt een nieuwe bestuursploeg aan die wel met grote ernst de handen uit de mouwen steekt. De centen die nog kunnen gespendeerd worden dienen om veilige straten, voet- en fietspaden aan te leggen. Zij houden zich niet bezig met onnozelheden op sociale media en zijn van ’s morgens tot ’s avonds met hun verantwoordelijkheid bezig. Een fusie kan nog nipt vermeden worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...